В ООН звинуватили Британію у невиправданому зменшенні соцвидатків

В ООН звинуватили Британію у невиправданому зменшенні соцвидатків

Укрінформ
У дослідженні спеціального доповідача ООН Філіпа Алстона йдеться про порушення прав людини у Великій Британії шляхом зменшення соціальних видатків з часів фінансової кризи 2008-10 років.

 В уряді Сполученого Королівства не згодні з такою оцінкою, пише The National.

“Велика Британія навмисно зменшила більшу частину своїх соціальних видатків, керуючись політичною доцільністю, що є явним порушенням зобов'язань щодо дотримання прав людини в країні", - йдеться у звіті ООН.

Філіп Алстон, спеціальний доповідач з питань рівня бідності та дотримання прав людини, заявив, що політика жорсткої економії, запроваджена після фінансової кризи, залишається незмінною, попри “трагічні соціальні наслідки”.

"Політика, що проводиться з 2010 року, - це регресивні заходи, які явно порушують зобов'язання щодо прав людини в країні", - йдеться у звіті.

Читайте також: ООН закликала Британію повернути острови Чагос Маврикію

Консервативний уряд Британії відкинув ці висновки ООН, назвавши їх "неправдоподібним вивченням ситуації в Британії", в якому показано неправильний стан добробуту людей у країні.

"Саме дані ООН показують, що Велика Британія є одним з найщасливіших місць для життя у світі, а представники інших держав приїжджають сюди, щоб дізнатися більше про те, як ми допомагаємо людям покращити їх життя... Тому це неправдоподібне дослідження ситуації в Британії засноване на маленькому періоді часу перебування в країні. Воно малює абсолютно неточну картину нашого підходу до подолання бідності", - сказала речниця уряду.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-