Протести у Чехії: прем'єр не бачить сенсу дискутувати з демонстрантами

Протести у Чехії: прем'єр не бачить сенсу дискутувати з демонстрантами

Укрінформ
Прем'єр-міністр Чеської Республіки Андрій Бабіш не бачить сенсу відповідати на виклики лідерів протестувальників або сперечатися з ними.

Про це він заявив в ефірі Чеського телебачення, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Люди мають право виходити на демонстрації і висловлювати свою думку, у нас, слава Богу, демократія», - сказав Бабіш, додавши, що «не бачить ніяких причин реагувати на виклик».

Напередодні в Празі на Вацлавській площі в черговий раз люди протестували проти міністра юстиції Марії Бенешової уряду в цілому і його глави в тому числі. Зібралося близько 50 тисяч людей. Лідер протестного руху Мікулаш Мінарж запросив Бабіша на теледебати. Прем'єр у відповідь відмовився і порадив самому Мінаржу створити власну політсилу і з її допомогою боротися за прихильність виборців, оскільки це є «законним засобом зміни ситуації в суспільстві».

Читайте також: Тисячі чехів знову вийшли на протест проти нового міністра юстиції

Демонстрації проходять у Чехії з кінця квітня, коли Бабіш призначив 71-річну Бенешову міністром юстиції (вона вже займала цей пост в 2013-2014 рр, а також з 1999 по 2005 рік була генпрокурором). Люди закликають до її відставки і призначення незалежного міністра. Багато хто побоюється, що Марія Бенешова, член партії Андрія Бабіша АНО, зробить спроби перешкодити розслідуванню проти прем'єра-мільярдера і притягнення його до відповідальності у справі про шахрайство з коштами ЄС, використаними для об'єкта «Гніздо лелеки».

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-