ЄС не відмовляється від

ЄС не відмовляється від "ядерних" угод з Іраном, поки ця країна виконує зобов’язання

Укрінформ
Євросоюз послідовно виступає за повне виконання Спільного всеосяжного плану дій (СВПД) щодо ядерної програми Ірану, і дотримуватиметься домовленостей в рамках цього документа, поки Іран виконує власні зобов’язання.

Про це у вівторок під час брифінгу для преси заявила речник Служби зовнішніх дій ЄС Майя Косьянчич, повідомляє кореспондент Укрінформу.

Вона нагадала, що Міжнародне агентство з атомної енергії (МАГАТЕ) проводить необхідні верифікації та моніторинг виконання Іраном власних зобов’язань у ядерній сфері. На цей час у 14 послідовних доповідях МАГАТЕ підтверджувало, що Іран виконує такі зобов’язання, які, зокрема, передбачають кількісні показники низько збагаченого урану, що відображено СВПД.

"Ми, як Європейський Союз, підтримуємо суттєву та незалежну роль, яку МАГАТЕ відіграє у перевірці того, як Іран виконує ці всеосяжні міжнародні запобіжні угоди. Якщо говорити у ширших термінах, ЄС залишається відданим повному виконанню СВПД, поки Іран продовжує виконувати власні ядерні зобов’язання", - сказала Косьянчич.

Читайте також: Іран у чотири рази збільшив виробництво низькозбагаченого урану

Як повідомлялося, з 15 травня поточного року Іран офіційно призупинив виконання частини зобов'язань за умовами СВПД, та повідомив про це всі сторони цієї міжнародної угоди, з якої близько року тому вийшли США. 20 травня Іран оголосив про збільшення в чотири рази ступеня збагачення низько збагаченого урану.

Раніше Євросоюз, а також уряди Великої Британії, Франції та Німеччини, закликали Іран дотримуватися положень СВПД. Цей План дій європейські учасники вважають основою регіональної стабільності та дотримання міжнародного режиму нерозповсюдження ядерної зброї.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-