Російські ГРУшники у Солсбері отримали загадковий дзвінок після атаки - The Guardian

Російські ГРУшники у Солсбері отримали загадковий дзвінок після атаки - The Guardian

Укрінформ
Російські співробітники ГРУ РФ Олександр Мишкін та Анатолій Чепіга, яких у Британії підозрюють в отруєнні екс-офіцера ГРУ Сергія Скрипаля та його доньки Юлії у Солсбері, отримали телефонний дзвінок після скоєної атаки.

Про це повідомляє The Guardian із посиланням на джерела.

"Російські чоловіки, підозрювані в отруєнні Сергія та Юлії Скрипалів у Солсбері, отримали телефонний дзвінок після того, як вони повернулися до Лондона у день після атаки. Таким чином зростає вірогідність того, що в операції їм допомагала команда поплічників", - йдеться у повідомленні.

За словами співрозмовника, можливо Мишкін і Чепіга чекали на підтвердження того, що їх операція була успішною, і сам дзвінок був знаком, що їм треба рухатися до аеропорту.

Як повідомило інше джерело, наразі невідомо, чи йдеться тільки про третю особу в цій операції чи про другу команду, яка допомогла Мишкіну й Чепізі.

Зазначається, що після того, як російські ГРУшники нанесли “Новічок” на ручку двері у Солсбері, чоловіки повернулися до готелю у Лондоні, де вони саме й отримали цей загадковий дзвінок. Потім вони невдовзі поїхали до аеропорту Гітроу, де сіли на літак до Москви.

Як повідомляв Укрінформ, 5 березня 2018 року колишнього офіцера ГРУ Сергія Скрипаля та його доньку Юлію знайшли непритомними в британському Солсбері і госпіталізували з отруєнням невідомою речовиною, яку згодом ідентифікували як нервово-паралітичний реагент "Новічок" російського походження.

Читайте також: В отруєнні Скрипалів був і четвертий учасник - The Insider

Пізніше, 30 червня, відбулося отруєння "Новічком" двох людей у сусідньому місті Еймсбері. Мати трьох дітей Дон Стерджесс померла, її партнер - 45-річний Чарлі Роулі вижив.

5 вересня прокуратура Великої Британії назвала імена двох росіян, яких підозрюють у спробі замаху на Скрипалів. Британська розвідка встановила, що підозрювані - "Олександр Петров" (справжнє ім'я Олександр Мишкін) і "Руслан Боширов" (справжнє ім'я Анатолій Чепіга) - є офіцерами ГРУ.

Пізніше розслідувачі The Insider і Bellingcat розповіли про третього підозрюваного в отруєнні Скрипалів і опублікували фотографію співробітника ГРУ "Сергія Федотова", справжнє ім'я якого Денис Сергеєв.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-