ExxonMobil евакуювала співробітників з Іраку

ExxonMobil евакуювала співробітників з Іраку

Укрінформ
Американська нафтовидобувна компанія ExxonMobil евакуювала іноземців, які працюють на нафтових родовищах в провінції Басра на півдні Іраку через загострення ситуації на Близькому Сході.
Про це повідомляє CNN.

"ExxonMobil евакуював близько 30 іноземних інженерів з Басри, Ірак, в якості "тимчасового запобіжного заходу", заявила у суботу урядова компанія Basra Oil Company", - йдеться у повідомленні.

Водночас зазначається, що в даний момент "немає ніяких ознак" небезпеки для життя та здоров'я працівників ExxonMobil.

Співробітників евакуювали до Дубая. В компанії пообіцяли, що цей крок не вплине на виробництво, розробку проекту або планове технічне обслуговування нафтового родовища Західної Курни.

Нафтовим родовищем спільно керують ExxonMobil (XOM) та іракська компанія Basra Oil Company. На них працюють 1700 осіб, включаючи іракців та іноземців.

Як повідомлялося раніше, Державний департамент США наказав всьому неекстреному персоналу уряду США в посольстві США в Багдаді і консульстві США в Ербілі залишити Ірак. Візові послуги в обох відомствах будуть тимчасово припинені.

Державний секретар США Майк Помпео минулого тижня несподівано завітав до Іраку.

Він провів зустрічі з прем'єр-міністром Іраку Аділем Абдул-Махді та президентом країни Бархамом Саліхом.

Загалом візит Помпео до Багдада тривав близько чотирьох годин.

Читайте також: На Близькому Сході знову запахло війною

Як пояснили в адміністрації США, американська розвідка отримала "конкретну й достовірну" інформацію, яка вказувала на те, що Іран разом зі своїми спільниками планує завдати ударів по розташуваннях військових сил США в регіоні, в тому числі на території Іраку. У зв'язку з цим Пентагон рекомендував передислокувати ударну групу в регіоні.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-