Джонсон має найбільші шанси замінити Мей

Джонсон має найбільші шанси замінити Мей

Опитування
Укрінформ
Колишній міністр закордонних справ Великої Британії Борис Джонсон є головним претендентом на посаду прем'єр-міністра після відставки Терези Мей.

Про це свідчать результати останніх опитувань, повідомляє Evening Standard.

«Борис Джонсон - явний фаворит на місце наступного лідера торі», - йдеться в повідомленні.

За даними дослідження, колишнього главу британського МЗС підтримують 39% респондентів. Його найближчий конкурент, колишній міністр з питань Brexit Домінік Рааб, відстає від Джонсона з великим відривом - він заручився підтримкою 13% учасників опитування. За ними йдуть міністр внутрішніх справ Саджид Джавід і міністр навколишнього середовища Майкл Гоув (в обох по 9%), а також міністр закордонних справ Джеремі Хант, який набрав 8% підтримки серед респондентів.

Читайте також: Мей не змогла домовитися з опозицією щодо Brexit-угоди

Опитування проводилося соціологічною службою YouGov з 10 по 16 травня серед 858 членів Консервативної партії.

Як раніше повідомляв Укрінформ, колишній міністр закордонних справ Великої Британії та екс-мер Лондона Борис Джонсон підтвердив наміри поборотися за крісло глави уряду після того, як Тереза Мей піде з посади.

Наприкінці березня Мей заявила, що подасть у відставку, якщо британський парламент схвалить угоду про Brexit. До цього вона вже тричі намагалася провести через парламент угоду про Brexit, проте безуспішно. Наступна спроба затвердити угоду відбудеться на початку червня.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-