Чапутович у Гельсінкі зустрівся з Лавровим — говорили про Україну і літак Качинського

Чапутович у Гельсінкі зустрівся з Лавровим — говорили про Україну і літак Качинського

Укрінформ
Глави МЗС Росії та Польщі Сергій Лавров та Яцек Чапутович обговорили в кулуарах засідання Комітету міністрів РЄ у Гельсінкі ситуацію в Україні та питання повернення до Польщі розбитого польського Ту-154М.

Про це повідомило у Твіттері МЗС Польщі.

"На завершення засідання Комітету міністрів Ради Європи міністр Чапутович зустрівся з главою МЗС Росії Сергієм Лавровим. Серед тем переговорів були: повернення Ту-154, міжнародна ситуація, зокрема і ситуація в Україні, польське головування в Раді безпеки ООН", - повідомило польське зовнішньополітичне відомство.

Як зазначає в повідомленні МЗС РП, головною темою переговорів було питання щодо повернення Росією польського урядового Ту-154М. За словами Чапутовича, це є ключовим елементом для польського слідства, а екс-президент Росії Дмитро Медведєв обіцяв віддати уламки літака полякам ще в 2010 році.

"Немає жодного логічного пояснення, чому уламки літака – важливий символ у свідомості поляків – мав би залишатися на території Росії. Потрібно якнайшвидше знайти формулу, яка відповідатиме очікуванням польської сторони і обіцянкам, які дала російська влада", - заявив Чапутович.

Читайте також: Моравецький: Уламки літака Качинського вже давно мають бути у Польщі

Під час розмови сторони обговорили питання міжнародної політики. Зокрема, міністр Чапутович наголосив на потребі повної реалізації Мінських домовленостей і важливість територіальної цілісності України, що підтвердила міжнародна спільнота.

За результатами переговорів сторони домовилися повернутися до регулярних зустрічей і більш ефективного діалогу для розв’язування двосторонніх проблем.

Зокрема, сторони домовилися, що на наступному тижні після дворічної перерви відбудуться політичні консультації на рівні директорів департаментів обох країн.

Фото: @MSZ_RP

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-