Німеччина значно збільшує витрати на оборонку

Німеччина значно збільшує витрати на оборонку

Укрінформ
Німеччина, яка знаходиться під величезним тиском з боку партнерів по НАТО, особливо США, через її відносно низькі витрати на оборону, значно їх підвищила.

Про нові цифри про витрати, які подано до штаб-квартири Альянсу, повідомляє t-online із посиланням на агентство dpa.

«Німеччина повідомила НАТО про найбільше за останні десятиліття збільшення витрат на оборону. Федеральний уряд очікує, що відповідні витрати становитимуть цьогоріч 47,32 мільярда євро. Порівняно з 2018 роком це збільшення більш ніж на 5 мільярдів євро», - йдеться у повідомленні.

Такого зростання не було, принаймні, після закінчення холодної війни.

Що стосується частки суми в ВВП країни, то вона все одно не дотягує до необхідних 2% і становить 1,35%.

Очікується, що до 2020 року витрати зростуть до 49,67 млрд євро. Згідно з поточними оцінками, це буде відповідати 1,38% ВВП. У 2018 році показник був 1,23%.

Читайте також: У німецькій армії боєздатною є лише кожна третя одиниця техніки — ЗМІ

Як повідомляв Укрінформ, Федеральний уряд не раз відповідав на критику тим, що має намір дотримуватися своїх зобов'язань і «рухатися в напрямку» 2-процентної позначки, як було визначено на саміті НАТО в Уельсі в 2014 році. Однак очевидно, що досягти мети до 2024 року країні не вдасться. Канцлер Ангела Меркель повідомила, що до цього моменту оборонні витрати повинні скласти 1,5%.

Втім, в урядових колах не виключають, що довгострокові прогнози можуть бути переглянуті в бік збільшення. До того ж, частка оборонних витрат може зрости і при тих же показниках - економічне зростання Німеччини сповільнилося, показник ВВП може скоротитися, тому сума, що залишиться на тому ж рівні, складе більш високу частку.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-