Бабіш засудив

Бабіш засудив "вояж" чеського комуніста у Донецьк

Укрінформ
Прем'єр-міністр Чехії Андрій Бабіш засудив візит до окупованого Донецька депутата від Комуністичної партії Чехії у Моравії Зденека Ондрачека.

Про це повідомляє Radio Praha.

"Поїздка депутата Компартії Зденека Ондрачека в Донецьк і його зустріч з представниками самопроголошеної "Донецької Народної Республіки" суперечить зовнішньополітичному курсу країни", - йдеться у повідомленні.

Бабіш також зауважив, що він не знає, хто запросив Ондрачека і який захід він відвідував. За словами чеського прем'єра, поїздку Ондрачека треба обговорити в Палаті депутатів, так як він є членом нижньої палати Парламенту ЧР.

Читайте також: МЗС Чехії відреагувало на "вояж" депутата в Донецьк: Він ганьбить країну

Як повідомляється, 16 травня також відбулося засідання Комітету Палати депутатів із зовнішньої політики, який дистанціювався від поїздки Ондрачека в Донецьк. Після його закінчення міністр закордонних справ ЧР Томаш Петршичек наголосив, що депутат від Компартії не представляв там Чеську Республіку. На його думку, Палата депутатів має ухвалити аналогічну постанову, яку затвердив Комітет з питань зовнішньої політики, який знову заявив про підтримку ЧР територіальної цілісності України.

Раніше Петршичек засудив Зденека Ондрачека: "Він ганьбить Чеську Республіку. У цій поїздці він не представляв країну офіційно. Крім цього "успіху", я не знаю, яку мету мав його візит".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-