У Росії розпочався суд у справі про пожежу в ТРЦ

У Росії розпочався суд у справі про пожежу в ТРЦ "Зимова вишня"

Укрінформ
У російському Кемерово 16 травня суд розпочав розгляд по суті кримінальної справи про пожежу в торгово-розважальному центрі «Зимова вишня», унаслідок якої загинули 60 осіб.

Про це повідомляє Інтерфакс.

Як зазначається, на лаві підсудних опинилися семеро осіб: екс-гендиректор компанії-власника ТРЦ "Зимова вишня" Юлія Богданова, технічний директор ТРЦ Георгій Соболєв, керуюча ТРЦ Надія Судденок, охоронець Сергій Антюшин, начальник пожежної варти Сергій Генін, керівник компанії "Системний інтегратор", яка займалася обслуговуванням пожежної сигналізації в ТРЦ, Ігор Полозиненко і його підлеглий Олександр Нікітін.

"Їх обвинувачують в порушенні вимог пожежної безпеки, що стало причиною смерті 60 осіб, а також у недбалості", - йдеться у повідомленні.

Читайте також: У справі про пожежу в "Зимовій вишні" затримали ще одного чиновника - ЗМІ

Пізніше було уточнено, що представник прокуратури в суді звинуватив Богданову у створенні організованої злочинної групи для порушення вимог пожежної безпеки в «Зимовій вишні». За інформацією обвинувачення, в ОЗГ, крім Богданової, входили Судденок і Соболєв.

Справу слухає Заводський суд, однак перше засідання проходить у приміщенні Ленінського райсуду, оскільки у Заводського немає відповідної зали, щоб помістити всіх учасників і слухачів процесу.

Як повідомлялося, пожежа в кемеровському торговельному центрі «Зимова вишня» сталася 25 березня 2018 року. Загинули 60 осіб, у тому числі 37 дітей. Потерпілими у справі визнані понад 450 осіб, з них 83 - родичі загиблих.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-