Китай офіційно заарештував двох канадців

Китай офіційно заарештував двох канадців

Укрінформ
У Китаї офіційно заарештували двох громадян Канади, які були затримані в грудні минулого року за підозрою в порушенні законів про нацбезпеку країни.

Про це повідомляє AFP у Twitter.

"Китай офіційно арештовує двох канадців, затриманих кілька місяців тому з міркувань національної безпеки - колишнього дипломата Майкла Ковріга і бізнесмена Майкла Спейвора", - йдеться у повідомленні.

У міністерстві закордонних справ Канади заявили, що засуджують незаконний арешт своїх громадян, так само як раніше засуджували їх незаконне затримання.

Джерело в канадському уряді повідомило виданню The Globe and Mail, що офіційні звинувачення громадянам Канади досі не пред'явили.

Читайте також: Канадська опозиція хоче закрити Huawei доступ до 5G

Як відомо, дипломатична напруженість у відносинах між Канадою і Китаєм загострилася після арешту фінансового директора Huawei Менг Ванжу на підставі ордера на екстрадицію в США 1 грудня. Пекін засудив арешт Ванжу і погрожував репресіями, якщо справа проти неї не буде припинена.

Через кілька днів після арешту Ванжу колишній канадський дипломат, а нині співробітник International Crisis Group Майкл Ковріг був затриманий у Китайській Народній Республіці. Пізніше стало відомо про арешт громадянина Канади Майкла Спейвора, який керує міжнародною неурядовою організацією Paektu Cultural Exchange.

Загалом, за твердженням Оттави, у КНР було затримано тринадцять канадських громадян.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-