Євросоюз планує посилити боротьбу зі зловживаннями навколо ПДВ

Євросоюз планує посилити боротьбу зі зловживаннями навколо ПДВ

Укрінформ
Євросоюз має намір посилити координацію та обмін інформацією між країнами-членами для значного підвищення ефективності боротьби зі зловживаннями та злочинними оборудками навколо сплати податку на додану вартість (ПДВ).

Лише внаслідок такої протиправної діяльності європейська економіка втрачає щороку до 50 мільярдів євро, повідомляється на сайті Європейської Комісії.

«Започаткування нового інструменту ЄС допоможе скоротити обсяги шахрайства навколо ПДВ, яке спричиняє втрати бюджету до 50 мільярдів євро на рік. Нова система дозволить країнам-членам швидко обмінюватися інформацією та швидко обробляти дані щодо ПДВ, що відкриє можливість раннього виявлення підозрілих мереж. Запровадження інструменту з аналізу мережевих трансакцій (Transaction Network Analysis - TNA) відбулося після нещодавніх медіа-розслідувань, які знову виявили величезну ціну, яку зловживання з ПДВ мають для бюджетних витрат, коли злочинці наживалися коштом чесних платників податків», - йдеться у повідомленні.

Читайте також: ДФС: Цьогоріч до бюджету надійшло ЄСВ на 23,2% більше

За даними Єврокомісії, податок на додану вартість (ПДВ) відіграє важливу роль у діяльності європейського спільного ринку. Це одне з головних джерел прибутку для країн ЄС, значення якого постійно зростає. За статистикою, лише у 2015 році завдяки ПДВ європейський бюджет отримав суму в понад 1 трильйон євро, що дорівнює близько 7 відсоткам ВВП усього Євросоюзу. Виходячи з цього, боротьбу зі зловживаннями та злочинними маніпуляціями з ПДВ Єврокомісія, як і всі країни ЄС, розглядає як невідкладне завдання.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-