Трамп завітає до Південної Кореї на тлі відсутності прогресу перемовин з КНДР

Трамп завітає до Південної Кореї на тлі відсутності прогресу перемовин з КНДР

Укрінформ
У червні президент США Дональд Трамп планує завітати з візитом до Південної Кореї і зустрітися з її лідером Муном Чже Іном для обговорення двосторонніх відносин та теми денуклеаризації Корейського півострова. 

Про це повідомляє CNN.

“Президент Дональд Трамп відвідає Південну Корею наступного місяця на тлі питань до перемовин щодо ядерного роззброєння з КНДР, які зайшли у глухий кут”, - йдеться у повідомленні.

Читайте також: Штати арештували судно КНДР за порушення санкцій

Видання додає, що візит до Сеулу відбудеться у рамках поїздки президента США до Японії, де він візьме участь у саміті “Великої двадцятки”.

“Президенти Трамп та Мун продовжать координувати зусилля для досягнення кінцевої, повністю верифікованої денуклеаризації КНДР... Лідери також обговорять шляхи посилення альянсу США та Південної Кореї та дружби між нашими народами”, - цитують CNN заяву Білого дому. 

Читайте також: КНДР знову провела ракетні випробування

Попередній раунд перемовин між президентом США Дональдом Трампом та лідером КНДР Кімом Чен Ином завершився безрезультатно після того, як північнокорейський диктатор зажадав зняття санкцій, що було неприйнятно для США. Наприкінці квітня Кім Чен Ин зустрівся з президентом РФ Володимиром Путіним у Владивостоці.

З кінця квітня Північна Корея відновила інтенсивні випробування своїх балістичних ракет та артилерії. 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-