США повністю припинили повітряне сполучення з Венесуелою

США повністю припинили повітряне сполучення з Венесуелою

Укрінформ
У середу, 15 травня, США призупинили будь-яке вантажне та пасажирське авіасполучення з Венесуелою, посилаючись на міркування безпеки.

Про це йдеться у прес-релізі Міністерства національної безпеки США, повідомляє кореспондент Укрінформу.

“Умови, що склалися у Венесуелі, становлять загрозу безпеці пасажирів, літаків, бортового персоналу, що вимагає негайно припинити всі комерційні пасажирські та вантажні перельоти між США та Венесуелою”, - йдеться у повідомленні.

Читайте також: Євросоюз засудив чергові репресії проти членів Національної Асамблеї Венесуели

Міністерство нацбезпеки пояснює, що згідно із законодавством, Державний секретар США схвалив припинення сполучення, а Міністерство транспорту США вже впровадило це рішення. 

“Оцінка заснована на політичній нестабільності та ескалації сутичок у Венесуелі, що тривають, та випливає з невідворотних ризиків для авіаційних операцій”, - додали у відомстві.

У міністерстві підсумували, що продовжують слідкувати за розвитком ситуації у країні, і у разі потреби, переглянуть рішення, якщо виникне така необхідність.

Читайте також: У Венесуелі силовики заблокували будівлю парламенту

Більшість авіаліній США вже давно не здійснюють прямі перельоти до Венесуели. Донедавна єдиною компанією, яка здійснювала прямі перельоти між США та цією країною, залишалися лише “Американські авіалінії”, але і вони припинили такі перевезення на початку травня, після безпекових заборон Федеральної авіаційної адміністрації США.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-