У Нідерландах оприлюднили зміст записки утрехтського стрілка

У Нідерландах оприлюднили зміст записки утрехтського стрілка

Укрінформ
У день трагедії 37-річний чоловік з Туреччини на ім’я Гекман Таніс, який визнав, що це він стріляв в трамваї в нідерландському Утрехті та несе відповідальність за смерть людей, залишив записку в автівці, на якій тікав.

Про це повідомляє AD.

“На панелі, поряд з кріслом водія, було послання написане від руки. “Для моїх друзів-мусульман. Аллах Акбар”, - сказано в записці.

Для правоохоронців написане стало однією з підстав думати, що Таніс мав саме терористичний мотив.

Своє послання стрілок написав прямо у листі від правоохоронців. В листі йшлося про те, що Таніс є підозрюваним у справі про згвалтування. Також там були вказані особисті дані Таніса та його адреса. Лист було знайдено в червоному Renault Clio, на якому, після стрілянини у трамваї, намагався втекти Таніс.

Читайте також: Суд у Нідерландах залишив утрехтського стрілка під вартою ще на три місяці

Раніше повідомлялося, що в салоні машини, на якій намагався втекти зловмисник, було знайдено лист, який може свідчити про терористичний мотив дій чоловіка. Про зміст листа не було жодної інформації.

Як повідомляв Укрінформ, у понеділок, 18 березня о 10:45 чоловік відкрив вогонь у трамваї в нідерландському місті Утрехт. В результаті нападу загинуло четверо людей, двоє отримали серйозні поранення.

Читайте також: У Нідерландах внаслідок стрілянини в трамваї загинули троє, 9 - поранені

Головний підозрюваний 37-річний Гекман Таніс був затриманий у день трагедії, приблизно через сім годин після нападу.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-