За пост президента Латвії будуть боротися три кандидати

За пост президента Латвії будуть боротися три кандидати

Укрінформ
«На вибори президента Латвії висунуто три кандидатури: правляча коаліція висунула суддю Суду ЄС Егіла Левітса, Союз "зелених" і селян (СЗС) - омбудсмена Юріса Янсонса, депутати внутрішньої опозиції партії "KPV LV"- депутата Юріса Шмітса. Як повідомили в прес-службі Сейму (Латвії - ред.), термін висування кандидатів згідно з законом завершився», - йдеться у повідомленні.

Про це повідомляє портал Delfi.

Підтримку кандидатурі Левітса висловили партії правлячої парламентської коаліції Національне об'єднання ("Все для Латвії" - "Тевземей ун Брівібай"/ДННЛ), Нова консервативна партія (НКП), об'єднання "Для розвитку/За!" і "Нова Єдність", в яких разом в Сеймі 49 мандатів. Левітса планують підтримати і 6 депутатів партії KPV LV, яка також входить в коаліцію, але має частину не згодних з нею депутатів. Таким чином, Левітс може набрати 55 голосів (зі ста), чого достатньо для обрання президентом.

Опозиційний Союз зелених і селян "підтримує Янсонса як людину, яка довела свої знання і досвід на посаді омбудсмена». Про це заявив раніше керівник фракції СЗК Улдіс Аугуліс. Підтримку Шмітсу висловили депутати від KPV LV Лінда Лієпіня, Карина Спруде та Алдіс Гобземс, виключені з партії через їх незгоду з коаліцією.

Читайте також: "Чий Крим?": латвійських кандидатів у ЄП попросили пройти "тест"

Партія "Згода", що вважається проросійською, вже раніше заявила, що висувати свого кандидата не буде.

Для обрання президента Латвії в Сеймі потрібно не менше 51 голосу. Дата виборів остаточно ще не визначена

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-