Французькі політики закликають залишити Європарламент у Страсбурзі

Французькі політики закликають залишити Європарламент у Страсбурзі

Петиція
Укрінформ
Французькі політики закликають Європейську раду не підтримувати пропозиції про перенесення всієї діяльності Європарламенту до Брюсселя.

Про це йдеться у петиції, зареєстрованій Наталі Луазо, яка очолює список партії чинного президента Франції Еммануеля Макрона «Республіко, вперед» (LREM) на виборах до Європарламенту, повідомляє власний кореспондент Укрінформу.

«Ми – глибоко віддані європейські громадяни – хочемо сьогодні підтвердити нашу чітку і тверду позицію, нашу підтримку збереження місця розміщення Європарламенту у Страсбурзі», - йдеться у петиції, адресованій президентові Європейської ради Дональду Туску.

Співавторами документа є декілька десятків високопоставлених французьких діячів.

На другий день після реєстрації петицію вже підписали 1500 людей.

Читайте також: Євросоюз робить усе, щоб врегулювати конфлікти в країнах-партнерах - Юнкер

У Євросоюзі вже багато років триває дискусія про необхідність розташування Європарламенту виключно у Брюсселі (наразі ж діяльність ЄП здійснюється також у Страсбурзі та Люксембурзі). Це пояснюється, насамперед, економічною доцільністю. Адже необхідні величезні ресурси для фінансування масштабних комплексів будівель законодавчого органу ЄС у двох містах, утримання фактично двох офісів депутатів, витрати значних коштів на щомісячні відрядження із Брюсселя до Страсбурга для проведення пленарних засідань.

Слід зазначити, що міста розміщення ЄП – Брюссель, Страсбург і Люксембург – офіційно визначені в Угоди про ЄС.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-