Євросоюз робить усе, щоб врегулювати конфлікти в країнах-партнерах - Юнкер

Євросоюз робить усе, щоб врегулювати конфлікти в країнах-партнерах - Юнкер

Укрінформ
Для повного розкриття потенціалу програми Східного Партнерства країнам регіону необхідні мир та стабільність.

Про це, відкриваючи Конференцію високого рівня у Брюсселі з нагоди відзначення 10-ї річниці Східного Партнерства заявив Президент Єврокомісії Жан-Клод Юнкер, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Очевидно, що 10 років, що минули, довели, що Східне Партнерство приносить користь країнам-партнерам та Євросоюзу, дозволяє підвищувати рівень та стандарти життя, розвивати контакти між людьми. Але для повного розкриття потенціалу партнерства нам потрібно досягти миру і стабільності в регіоні. Взаємини між нами мають і надалі будуватися на спільних цінностях, на повазі до прав людини та на верховенстві права», - зазначив Президент Єврокомісії.

Читайте також: Річниця Східного партнерства: Юнкер подякував Порошенку за роботу

Він підкреслив, що Євросоюз робить усе, що від нього залежить, щоб врегулювати конфлікти, які існують в країнах-партнерах, зокрема, з використанням «м’якої сили» ЄС, шляхом поширення зони демократії, стабільності та добробуту.

У Конференції взяли участь керівники держав та урядів шести країн Східного партнерства - Азербайджану, Вірменії, Грузії, Білорусі, Молдови і України, керівники Європейських інституцій, представники громадськості, науковці та журналісти.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-