Тисячі чехів знову вийшли на протест проти нового міністра юстиції

Тисячі чехів знову вийшли на протест проти нового міністра юстиції

Відео
Укрінформ
У Празі пройшла чергова багатотисячна демонстрація проти прем'єр-міністра і недавно призначеного ним на посаду міністра юстиції Чехії.

Про це повідомляє Aktualne.

«Протест проти нового міністра юстиції Марії Бенешової і прем'єр-міністра Андрія Бабіша (партія АНО) заповнив у понеділок Староміську площу Праги та сусідніх вулиць. Люди зібралися на демонстрацію за незалежне правосуддя протягом третього тижня поспіль», - йдеться в повідомленні.

Судячи з фотографій з вежі Староміської ратуші, людей цього разу було більше, ніж тиждень тому, коли, за даними організаторів, їх вийшло більш як 20 тисяч. Організатори закликали людей провести ще один протест у вівторок на Вацлавській площі.

Також протести проходять в інших містах Чехії, зокрема, Брно, Пльзені, Градце-Кралове. Так, у Брно зібралося до 4 тисяч осіб.

Читайте також: Чехи вийшли на вулиці, вимагаючи незалежного правосуддя

На плакатах демонстрантів гасла: «Незалежна юстиція», «Prime minister or crime minister?» (Прем'єр-міністр чи міністр-злочинець?), «Міністр юстиції приховує мої злочини», а також портрети обох політиків.

Люди закликають до відставки Бенешової і призначення незалежного міністра.

Читайте також: Чехи вийшли на вулиці, вимагаючи незалежного правосуддя

Марія Бенешова, член партії АНО, призначена на посаду в квітні, як вважають, намагається зашкодити правосуддю притягнути прем'єра (і мільярдера) Бабіша до відповідальності у справі про шахрайство з коштами ЄС, використаними ним для свого об'єкта «Гніздо лелеки». Справою займається не тільки чеська прокуратура, а й Європейська комісія, яка до 15 травня має підготувати остаточний звіт свого розслідування.

Фото: twitter.com/EliskaHalastova

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-