У Росії заблокували сайт

У Росії заблокували сайт "Путінізм як він є"

Укрінформ
Роскомнагляд заблокував доступ до блогу "Путінізм як він є" на території Російської Федерації.

Про це повідомили Радіо Свобода в редакції сайту.

«За попередніми даними, причиною блокування (сайту "Путінізм як він є"- ред.) стало рішення Солнцевського районного суду (Московської області - ред.) № 2-3520/18 від 20 грудня 2018 року за позовом бізнесмена Сергія Михайлова. Суд за його клопотанням постановив, що Михайлов ніколи не був ватажком Солнцевського злочинного угруповання на прізвисько "Михась" - про що були публікації на заблокованому сайті», - повідомили в редакції.

Наразі читачі сайту, заходячи на нього з Росії, бачать лише стандартний підпис: «Помилка 456. Доступ до даного ресурсу обмежений відповідно до законодавства Російської Федерації».

На сайті "Путінізм як він є" публікуються матеріали зі звинуваченнями на адресу президента Росії Володимира Путіна та його оточення у зв'язках з організованою злочинністю. Головна увага приділяється діяльності Путіна в 1990-і роки. Останнього разу сайт оновлювався в понеділок, 13 травня, - матеріалом розслідування про ймовірні зв'язки Путіна з організованою злочинністю Ізраїлю.

Читайте також: У Росії заборонили користуватися месенджерами анонімно

Сергій Михайлов на прізвисько "Михась" - російський бізнесмен, який вважається керівником кримінального угруповання «Солнцевські», сформованого наприкінці 1980-х років. 1998 року Михась був заарештований у Швейцарії за звинуваченням у фальшивих документах і відповідно до закону про іноземців, які мають власність. Пізніше його було виправдано, йому дозволили вийти після дворічного тюремного ув'язнення в очікуванні суду. При цьому одного зі свідків було застрелено в Амстердамі.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-