Наступниця Меркель в ХДС не збирається замінювати її на посаді канцлера до 2021 року

Наступниця Меркель в ХДС не збирається замінювати її на посаді канцлера до 2021 року

Укрінформ
Лідер ХДС Аннегрет Крамп-Карренбауер, що змінила на цій посаді багаторічну голову партії Ангелу Меркель, не має амбіцій зайняти також крісло канцлера до закінчення її повноважень, тобто до 2021 року.

Про це політик заявила в інтерв'ю Welt am Sonntag.

«Канцлер і уряд обираються на весь законодавчий період, і громадяни справедливо очікують, що вони будуть серйозно ставитися до зобов'язань, пов'язаних з цим вибором. Так що я можу виключити для себе можливість сприяти цій безглуздій зміні », - заявила Крамп-Карренбауер.

Вона зауважила, що після поділу посад канцлера і глави керівної партії, які завжди перебували в одних руках, незмінно поширюються подібні чутки. Це відбивається і на настроях в партії, яка втрачає голоси виборців.

План Крамп-Карренбауер полягає в тому, щоб ХДС прийняла нову базову програму, а потім висунула кандидатуру канцлера наприкінці осені 2020 року.

Коментуючи роботу німецького уряду, сформованого з великими труднощами партіями ХСД, ХСС і СДПН, Крамп-Карренбауер висловила думку, що після європейських виборів він навряд чи може продовжувати працювати, як раніше. «Важливим моментом є те, чи знайдемо ми в цій коаліції необхідні нові відповіді на рамкові умови, які змінюються», - сказала лідер ХДС.

Вона має намір обговорити це з керівництвом партії на запланованому після європейських виборів закритому засіданні.

Читайте також: Порошенко обговорив із Меркель подальший тиск на РФ для звільнення моряків

Як повідомляв Укрінформ, колишній прем'єр-міністр федеральної землі Саарленд була обрана головою ХДС в грудні минулого року.

З того часу неодноразово висловлювалися припущення про можливі перестановки у відомстві канцлера або про нові вибори до фактичного завершення роботи законодавчого органу в 2021 році. Меркель же днями заявила журналістам, що не збирається оголошувати про заплановане звільнення з посади відразу після європейських виборів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-