Демократи знову вимагають оприлюднити податкові декларації Трампа

Демократи знову вимагають оприлюднити податкові декларації Трампа

Укрінформ
Палата представників від Демократичної партії США направила до Мінфіну і Служби внутрішніх доходів повістки з вимогою опублікувати податкові дані президента країни Дональда Трампа.

Про це повідомляє ВВС.

«Голова комітету Конгресу США (демократ Річард Ніл - ред.) видав повістки для податкових декларацій президента Дональда Трампа», - йдеться у повідомленні.

За словами голови фінансового комітету, йому було «нелегко зробити цей крок», але він вважає, що це дало комітету «найкращу можливість» отримати податкові документи.

Як зазначає видання, департамент казначейства США і Служба внутрішніх доходів (IRS) мають до 17:00 (21:00 за Гринвічем) 17 травня передати податкові декларації Дональда Трампа за останні шість років.

Як повідомляв Укрінформ, цього тижня тижні міністр фінансів США Стівен Мнучін відхилив прохання демократів у Конгресі надати фінансовому комітету Палати представників податкові декларації президента.

Читайте також: Спецпрокурор Мюллер не свідчитиме у Конгресі наступного тижня

Трамп перед президентськими виборами відмовився оприлюднити свої податкові декларації. Це не є обов'язковим пунктом, проте всі кандидати в президенти останнім часом справно декларували свої доходи перед виборцями.

Водночас Трамп продовжує зберігати дані про свої доходи в таємниці. Демократи сподіваються, що інформація про його податкових відрахуваннях дасть змогу виявити конфлікт інтересів, пов'язаний з бізнесом нинішнього президента США.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-