Туск зробив вагомий внесок у введення євросанкцій проти РФ - американський історик

Туск зробив вагомий внесок у введення євросанкцій проти РФ - американський історик

Укрінформ
Президент Європейської Ради Дональд Туск усвідомлює значення України для усієї Європи. Він послідовний у підтримці України, зокрема у питання утримання режиму санкції проти Росії за агресію в Україні.
На цьому в п’ятницю ввечері у Варшаві під час урочистого вручення президенту Євроради Дональду Туску нагороди “Людина року” за версією Gazeta Wyborcza з нагоди святкування 30-річчя видання наголосив відомий американський історик Тімоті Снайдер, повідомляє власний кореспондент Укрінформу.

“Дональд Туск розуміє, що Україна важлива для Польщі та Європи, він не забув лекції Єжи Гедойця (польський інтелектуал, прихильник польсько-українського зближення – ред.). Це не лише холодний геополітичний розрахунок, що полякам доля України не повинна бути байдужою і треба мати до неї симпатію. Не можна мати стратегічного партнера, говорячи до нього, що він має бути буферною країною”, - заявив Снайдер.

Читайте також: Порошенко у понеділок зустрінеться з Туском у Брюсселі

За словами американського історика, Туск послідовно діє у справі України. Він підкреслив, що президенту Євроради вдалося створити й утримати режим європейських санкцій проти Росії. На переконання Снайдера, це була дуже кропітка праця Туска.

Водночас, під час свого виступу Туск зауважив, що у відносинах Польщі із сусідами є проблеми щодо історичного примирення.

“Я собі не уявляю, щоби хтось не хотів будувати відносини із сусідами, особливо з тими, з якими була складна історія. Тим більше, ми повинні шукати примирення з українцями чи німцями, і саме тому, що це дуже складно”, - заявив Туск.

Він додав: якщо цього не буде зроблено, то почуття образи призведе до дуже негативних наслідків.

Як відомо, українсько-польські відносини залишаються складними у сфері історичного минулого через різницю поглядів в обох країнах на трагічні події на Волині в роки Другої світової війни.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-