Бельгійські політики Верхофстадт та Демесмекер можуть бути переобрані до Європарламенту

Бельгійські політики Верхофстадт та Демесмекер можуть бути переобрані до Європарламенту

Укрінформ
Відомі бельгійські політики – нинішній лідер парламентської групи ALDE Гай Верхофстадт та член неформальної групи «друзів України» у Європарламенті Марк Демесмекер (Mark Demesmaeker) претендують на переобрання до нового складу Європарламенту під час європейських виборів наприкінці травня.

Повідомлення про це розміщено у передвиборному дайджесті Європейського Парламенту.

«15 з 21 депутатів від Бельгії претендуватимуть на переобрання. Серед них – Гай Верхофстадт, Марк Демесмекер Хільда Ваутманс, Лів Вірінк та інші (усього – 15 імен). Виборчі списки в країні були закриті 30 березня», - йдеться у повідомленні.

Гай Верхофстадт відомий активною позицією у визначенні внутрішніх та зовнішньополітичних пріоритетів Євросоюзу, зокрема, підтримкою дій Європарламенту із стримування агресивної поведінки Російської Федерації. Марк Демесмекер входить до так званої парламентської групи «друзів України», зокрема, займає активну позицію у засудженні незаконної анексії Криму Російською Федерацією та утисків з боку російської влади на адресу українців та кримських татар, які проживають на окупованому півострові.

Читайте також: Провал угоди щодо Brexit: у Британії заговорили про загальні вибори

Марк Демесмекер разом із Ребеккою Гармс, яка не буде переобиратися на виборах у травні, часто брали участь у акціях на підтримку українських політв’язнів Кремля, які організовувалися у Брюсселі українською громадою та європейськими правозахисниками.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-