Трамп визначився з кандидатурою на голову Пентагону

Трамп визначився з кандидатурою на голову Пентагону

Укрінформ
Президент Дональд Трамп збирається запропонувати для затвердження міністром оборони США Патріка Шенагена, який з 1-го січня виконує обов’язки міністра після відставки Джеймса Меттіса.

Про це речниця президента США Сара Сандерс написала на своїй сторінці у Твіттері, повідомляє кореспондент Укрінформу.

“Президент Трамп збирається призначити Патріка Шенагена міністром оборони”, - написала вона.

У доданому до повідомлення тексті вона пояснила, що вибір мотивований його “видатною службою” США та “продемонстрованим лідерським хистом”.

“Виконуючий обов’язки міністра оборони Шенаган працював на високопоставлених позиціях, включно з посадою заступника міністра оборони, віце-президента з поставок та операцій корпорації “Боїнг”, - написала вона.

Сандерс розповіла, що Шенаган має магістерський ступінь з інженерії та магістерський ступінь з бізнес-адміністрування у Массачусетському інституті технологій.

Читайте також: Держсекретар США достроково завершив європейське турне

“Виконуючий обов’язки міністра оборони Шенаган довів за останні місяці, що він більш ніж здатен очолити міністерство оборони, і він і надалі чудово справлятиметься зі своїми обов’язками”, - підсумувала вона.

56-річний Патрік Шенаган зробив свою кар’єру у авіабудівній корпорації “Боїнг”, пропрацювавши там 30 років. Він був призначений заступником міністра оборони у липні 2017 року. З 1 січня 2019 року виконував обов’язки міністра оборони після відставки з цього посту Джеймса Меттіса.

Призначення Патріка Шенагана потребуватиме затвердження Сенатом Конгресу США.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-