Глава МЗС Британії прокоментував вирок “агентам Кремля” у Чорногорії

Глава МЗС Британії прокоментував вирок “агентам Кремля” у Чорногорії

Укрінформ
Міністр закордонних справ Великої Британії Джеремі Гант назвав дії двох російських розвідників, засуджених за спробу перевороту в Чорногорії, черговим прикладом спроби підриву демократії в Європі з боку Кремля.
Про це він написав у Twitter.

“Винні! Засудження двох російських розвідників за невдалу спробу державного перевороту в Чорногорії є ще одним прикладом обурливих спроб Росії підірвати європейську демократію,” - повідомив Гант.

Він також додав, що РФ є великою державою, яка посідає центральне місце в європейській цивілізації, однак вона повинна йти кращим шляхом.

Читайте також: У Чорногорії за спробу перевороту засудили двох росіян - можливих агентів Кремля

Як повідомлялося, 9 травня суд у Чорногорії засудив двох проросійських опозиційних політиків до п'ятирічного тюремного ув'язнення за спробу повалення уряду в жовтні 2016 року. Суд також визнав винними 12 інших підсудних, серед яких були ще один чорногорець, дев'ять сербів і двоє росіян, ймовірно, секретних агентів ГРУ. Можливі російські агенти Едуард Шишмаков і Володимир Моісеєв отримали по 12 і 15 років тюремного ув'язнення відповідно. Обвинувачення стверджує, що змовники заручилися підтримкою Кремля, щоб убити тодішнього прем'єр-міністра Міло Джукановича й заблокувати вступ країни до НАТО. Росія назвала розслідування перевороту абсурдом.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-