Сина Дональда Трампа викликали для свідчень в Сенат

Сина Дональда Трампа викликали для свідчень в Сенат

Укрінформ
У середу, 8 травня, комітет Сенату Конгресу США з розвідки офіційно запросив Дональда Трампа-молодшого з’явитися для надання свідчень.

Про це повідомляє CNN з посиланням на власні джерела.

“Комітет Сенату США з розвідки направив повістку Дональдові Трампу-молодшому, аби він з'явився для надання свідчень. Протистояння комітету та старшого сина Трампа нині продовжується, згідно поінформованим джерелам”, - йдеться у повідомленні.

Джерела видання додають, що обговорення можливості надання молодшим Трампом свідчень почалися ще декілька тижнів тому, до публікації звіту Мюллера. Команда його радників упиралася появі у Сенаті частково через те, що зміст звіту ще не був відомий.

“Молодший Трамп нині зважує вибір - або застосувати своє право згідно п’ятої статті Конституції, або просто не приходити за повісткою, згідно слів одного з джерел”, - повідомляє CNN.

Як повідомляв Укрінформ, у звіті щодо втручання Росії у вибори у США 2016 року йдеться, зокрема про те, що команда спецпрокурора Мюллера розглядала можливість висунути звинувачення Трампу-молодшому та іншим членам виборчої команди Дональда Трампа у порушенні правил фінансування кампанії за зустріч з росіянами, на якій вони запропонували компромат на Гіларі Клінтон. Прокурори передумали, тому що не змогли оцінити потенційну цінність запропонованих матеріалів.

Читайте також: Трамп йде на загострення з Конгресом — заблокував передачу повного звіту Мюллера

Як відомо, минулого місяця Міністерство юстиції США оприлюднило 448 сторінок звіту Роберта Мюллера щодо майже дворічного розслідування втручання Росії у вибори в США. У звіті вказується на відсутність доказів змови кампанії Трампа з росіянами та спроб з боку президента завадити правосуддю. При цьому, певні рядки та цілі абзаци тексту були заретушовані.

У цьому зв'язку демократи в Палаті представників, які ведуть паралельне розслідування у цій справі, виступили з вимогою до Мін'юсту надати їм нередагований текст.

Сьогодні, 8 травня, Президент США Дональд Трамп застосував привілей виконавчої влади (фактичне блокування повісток Конгресу), аби законодавці не змогли побачити повний, невідредагований звіт спецпрокурора США Роберта Мюллера у "російській" справі.

Не виключено, що подальші суперечки можуть вилитися у судові позови проти адміністрації президента США.

На 15 травня заплановане надання свідчень у Конгресі самим автором “російської доповіді”, спеціальним прокурором Робертом Мюллером.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-