Трамп підтримав план Південної Кореї про надання гуманітарної допомоги КНДР

Трамп підтримав план Південної Кореї про надання гуманітарної допомоги КНДР

Укрінформ
Президент США Дональд Трамп і президент Південної Кореї Мун Чже Ін у ході телефонної розмови у вівторок обговорили продовольчі поставки в КНДР, а також питання про денуклеаризацію країни.

Про це повідомляє Bloomberg.

«Глави двох держав обмінялися думками про нещодавню доповідь про продовольчу ситуацію в Північній Кореї від Всесвітньої продовольчої програми та Продовольчої і сільськогосподарської організації. Президент Трамп сказав, що Південна Корея забезпечує Північну Корею продовольчими ресурсами дуже своєчасно і висловив свою підтримку, назвавши це позитивним заходом», - заявили в офісі південнокорейського президента.

Згідно зі Всесвітньою продовольчою програмою (ВПП) ООН, однією з небагатьох міжнародних гуманітарних груп, які діють в Північній Кореї, близько 40 відсотків населення країни недоїдають. США і Південна Корея раніше жертвували продовольство КНДР через ВПП.

У Білому домі також повідомили, що в ході телефонної бесіди лідери двох країн обговорили останні події з Північною Кореєю і то, «як домогтися остаточної, повністю верификованої денуклеаризації» в країні.

Читайте також: КНДР знову провела ракетні випробування

Офіс президента Муна заявив, що обидва лідери погодилися, що їхня реакція на суботні запуски КНДР була «ефективною».

Як повідомляв Укрінформ, у ніч на суботу Південна Корея заявила про запуск Пхеньяном ракети малої дальності в напрямку Східного моря. Водночас було зазначено, що запуск було здійснено з острова Ходо. Однак пізніше в Сеулі уточнили, що КНДР випустила не ракету, а «кілька снарядів невстановленого зразка», які пролетіли від 70 до 200 км.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-