Канадська опозиція підтримує миротворчу місію ООН в Україні

Канадська опозиція підтримує миротворчу місію ООН в Україні

Укрінформ
Канадська опозиція підтримує надання Україні додаткового військового обладнання та виступає за розширення оборонної співпраці між державами.

Про це заявив лідер найбільшої опозиційної Консервативної партії Канади Ендрю Шир, повідомляє кореспондент Укрінформу.

“Я поновлю історичну канадську підтримку України та допоможу Україні відстояти свої кордони та захистити власний народ. Серед іншого це включатиме розширення чинних місій із підтримки України та надання українській армії обладнання, яке вона потребує для захисту кордонів”, - сказав Шир.

Він також висловив підтримку розгортанню в Україні миротворчої місії ООН. “Я домагатимуся очільництва Канадою миротворчої місії ООН для відстоювання кордонів України”, - зазначив опозиціонер.

Шир наголосив, що Володимиру Путіну “не можна дозволяти безкарно діяти, коли йдеться про його воєнний авантюризм. “Хоча сьогодні він окуповує Україну - завтра це можуть бути канадські арктичні води”, - зауважив він.

Читайте також: Канада продовжить співпрацю з Україною - Фріланд

Нагадаємо: у рамках операції UNIFIER близько 200 канадських військовослужбовців із 2015 року проводять заняття із українськими військовими та представниками силових відомств. За чотири роки через канадське навчання пройшло більше 10 тис українських воїнів.

Минулого року Канада також внесла Україну до так званого Контрольного переліку країн, до яких дозволені поставки автоматичної зброї, таким чином скасувавши дефакто збройне ембарго України.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-