У РФ зняли судимість із блогера, який ловив покемонів у церкві

У РФ зняли судимість із блогера, який ловив покемонів у церкві

Укрінформ
Куйбишевський районний суд Петербурга звільнив видеоблогера Руслана Соколовського від покарання за збудження ненависті до соціальної групи у зв'язку з її частковою декриміналізацією.

Про це повідомляє «Медиазона» з посиланням на адвоката міжнародної правозахисної групи «Агора» Віталія Черкасова.

«Що ж до двох інших складів про образу почуттів віруючих і використанні авторучки, призначеної для негласного отримання інформації, на момент закону про декриміналізацію Соколовський уже відбув більшу частину покарання. В цій частині прокурор просив шість місяців обмеження волі, суд так і призначив - шість місяців. Отже, і в цій частині погашається судимість. Руслан Соколовський тепер вважається несудимим», - сказав адвокат.

Черкасов уточнив, що суд визнав термін покарання відбутим, оскільки зарахував нього час перебування блогера в СІЗО і під домашнім арештом - загалом близько восьми місяців.

Читайте також: Кримський "суд" відхилив апеляцію на арешт блогера Мемедемінова

«Справу проти Соколовського порушили після публікації відео, на якому він грає в Pokemon Go в єкатеринбурзькому Храмі-на-Крові. У самому храмі Соколовський ловив покемонів мовчки, але при монтажі додав у коментарі відео і музику. Слідчі вважають, що в кількох своїх відео блогер образив православних християн, мусульман і феміністок», - нагадує «Медиазона».

У 2017 році Соколовського засудили до двох років і трьох місяців позбавлення волі умовно. А в грудні 2018-го президент РФ Путін підписав закон про часткову декриміналізацію 282-ї статті, за якою був засуджений блогер. Згідно з поправками, кримінальна відповідальність за розпалювання ненависті в інтернеті або пресі настає лише в разі повторного порушення протягом року.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-