Орбан відмовився підтримати кандидатуру глави ЄНП на пост президента Єврокомісії

Орбан відмовився підтримати кандидатуру глави ЄНП на пост президента Єврокомісії

Укрінформ
Угорський прем’єр Віктор Орбан відмовився підтримати Манфреда Вебера, кандидата від Європейської народної партії на посаду президента Європейської комісії.

Про це повідомляє Politico.

«Віктор Орбан не підтримує кандидата від Європейської народної партії та її глави – Манфреда Вебера – на пост президента Єврокомісії. Орбан розкритикував обіцянку Вебера не погоджуватися на посаду президента Єврокомісії, якщо його успіх залежатиме від підтримки правлячої партії Угорщини «Фідес», - йдеться в повідомленні.

Манфред Вебер є провідним кандидатом від ЄНП, яка в березні виключила зі своїх рядів партію Орбана через проблеми з верховенством закону в Угорщині. Орбан, чия партія «Фідес» має тісні зв'язки з баварським Християнським соціальним союзом Вебера, спочатку підтримав кандидатуру Вебера.

Читайте також: Юнкер назвав свою найбільшу політичну помилку

Як повідомлялося, наприкінці березня, відповідаючи на питання про те, що він робитиме, якщо йому знадобляться голоси «Фідес», Вебер сказав: «Я не вступлю на посаду, тому що я не хочу бути обраним крайньо правими... Я хочу ясно дати зрозуміти, що центр є домінуючою силою».

В разі перемоги, Вебер стане першим німцем-президентом Єврокомісії за довгий час. Вибори до Європейського парламенту пройдуть у країнах ЄС 23-26 травня.

Фото: Xinhua News Agency/PA Images

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-