На Шрі-Ланці знайшли тренувальну базу терористів

На Шрі-Ланці знайшли тренувальну базу терористів

Укрінформ
Поліція та армія Шрі-Ланки виявила в центральній частині країни тренувальну базу терористів угруповання National Thowheed Jamaath (NTJ), які скоїли великодні теракти.
Про це повідомляє місцеве видання Ada Derana.

"Тренувальну базу National Thowheed Jamaath (NTJ) в Блекпулі, Нувара Елія, обшукала поліція Нувара Елії і армія Шрі-Ланки вчора (6 травня - ред)", - йдеться у повідомленні.

Як зазначається, інформацію про місцерозташування бази надала під час допиту особа, затримана в районі Сайнтамаурду в Калмунаї.

Читайте також: На Шрі-Ланці затримали або ліквідували всіх причетних до великодніх терактів

Стверджується, що база знаходилася в двоповерховій будівлі в місті Нувара-Елія. На ній проходили навчання щонайменше 38 осіб, включаючи безпосереднього організатора серії вибухів в Коломбо Захрана Хашима.

Останні "репетиції" терактів в день Пасхи були проведені 17 квітня за участю Захрана, пише видання.

Власник будівлі затриманий поліцією, на місці тривають слідчі заходи.

Раніше повідомлялося, що служби безпеки на Шрі-Ланці затримали або ліквідували всіх терористів, причетних до серії вибухів на території країни 21 квітня.

Як повідомляв Укрінформ, 21 квітня на острові Шрі-Ланка внаслідок серії вибухів у церквах та готелях загинули понад 250 осіб. У зв'язку з терактами уряд Шрі-Ланки оголосив комендантську годину на всьому острові, а також запровадив обмеження на користування соціальними мережами, яке було знято 30 квітня.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-