Помпео розкрив позицію США щодо Венесуели перед зустріччю з Лавровим

Помпео розкрив позицію США щодо Венесуели перед зустріччю з Лавровим

Укрінформ
Позиція Вашингтона щодо ситуації у Венесуелі залишається твердою – режим Мадуро, який має підтримку Москви, має залишити цю країну.

Про це заявив у понеділок державний секретар США Майк Помпео перед зустріччю з главою МЗС Росії Сергієм Лавровим, повідомили у Держдепартаменті США.

"Мадуро мусить усвідомити, що у нього все валиться. Я вже казав, що він досі при владі, але не може керувати, ситуація на місцях стає дедалі гіршою для народу Венесуели", - сказав держсекретар США, відповідаючи на прохання пояснити позицію США щодо Венесуели після розмови президентів Трампа і Путіна.

Читайте також: Гуайдо визнає, що переоцінив готовність військових допомогти у поваленні уряду Мадуро

Помпео нагадав, що ключові військові чини поступово залишають Мадуро, проте йому все ще вдається зберігати контроль над силовими структурами.

"Він (Мадуро – ред.) мусить бачити, наскільки це все стає крихким. Він, по суті, був готовий втекти, але потім вирішив цього не робити. Він розуміє, що час обмежений, і я думаю, що він прагне отримати якомога більше вигоди, перш ніж зрештою лишити країну", - зазначив глава Держдепартаменту США.

Водночас, Помпео висловив упевненість, що рано чи пізно венесуельці відчують, що "умови погіршуються". А це означає, що Мадуро "не зможе залишитися там", підкреслив державний секретар США.

Як повідомлялося, у п'ятницю відбулася телефонна розмова президентів США і Росії. Глава Білого дому при цьому заявив, що Путіну вдалося запевнити його у відсутності намірів Росії втручатися в ситуацію у Венесуелі. Тим часом, держсекретар США, який у понеділок розпочав європейське турне, планує зустрітися з міністром закордонних справ Росії Сергієм Лавровим у понеділок у Фінляндії, де відбувається зустріч восьми країн Арктичної ради.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-