Нетаньягу наказав продовжувати удари по бойовиках у секторі Гази

Нетаньягу наказав продовжувати удари по бойовиках у секторі Гази

Укрінформ
Прем’єр-міністр Ізраїлю Біньямін Нетаньягу заявляє, що віддав наказ армії продовжувати «масовані удари» по об’єктах палестинських бойовиків у секторі Гази у відповідь на ракетний обстріл ізраїльської території.

Про це повідомляє Радіо Свобода, зазначаючи, що протистояння триває вже третій день.

«Сьогодні вранці я розпорядився, щоб повітряні сили продовжили масовані удари... Крім того, я проінструктував, щоб війська навколо сектора Гази були посилені танками, артилерією та піхотними силами», - заявив Нетаньягу.

Внаслідок ракетного обстрілу з Гази в Ізраїлі загинув один цивільний, внаслідок ізраїльського обстрілу у відповідь у секторі Гази 5 травня загинули двоє бойовиків. Напередодні палестинські медики заявили про шістьох загиблих, щонайменше двоє з яких цивільні. Водночас речник армії Ізраїлю заявив, що цивільні жертви викликало те, що ракета, випущена «Хамасом», «розірвалася не там, де мала».

Читайте також: В Ізраїлі повідомили про загиблого від ракетного обстрілу

За даними армії Ізраїлю, по території країни з боку сектора Гази від 3 травня було випущено понад 400 ракет. Ізраїль у відповідь обстріляв близько 200 цілей палестинських бойовиків.

У листопаді 2018 року Ізраїль і «Хамас» домовилися про припинення обміну ударами, але попри це насильство з того часу спалахувало.

Фото: The Big Picture

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-