Канцлер Австрії: Євросоюзу потрібна нова угода

Канцлер Австрії: Євросоюзу потрібна нова угода

Укрінформ
Лісабонська угода щодо принципів функціонування Європейського Союзу потребує докорінних змін.

Про це заявив федеральний канцлер Австрії Себастьян Курц в інтерв’ю австрійським ЗМІ.

"Потрібна нова угода про ЄС, нинішня вже не актуальна", - заявив він.

За словами Курца, з часу Лісабонської угоди в Європі багато чого змінилося, і Євросоюз виявився неспроможним долати кризи, з якими зіткнувся в минулому. "У нас була боргова криза, криза євро, міграційна криза, кліматична криза, а також пов'язаний з  Brexit хаос",  - зазначив він.

На переконання канцлера Австрії, потрібно, зокрема, оптимізувати інституції, посилити санкційний механізм, переглянути законодавство про конкуренцію, а також зосередити більше увагу на такій сфері, як  зовнішня політика.

"Для цього потрібна нова угода з більш чіткими санкціями проти членів, які роблять борги, штрафні санкції для країн, які не реєструють нелегальних мігрантів, а також суворі наслідки за порушення верховенства права і ліберальної демократії", - заявив Курц.

Читайте також: Прем'єра Румунії не запросили на неформальний саміт ЄС

За його словами, праві популісти на цьому шляху не є союзниками: "Наша мета - зробити ЄС кращим, а не зруйнувати Євросоюз або ж грати з фантазіями про вихід".

Австрійський канцлер також заявив, що потрібно "завершувати цей мандрівний цирк" з Європарламентом та зробити Брюссель його єдиним місцем знаходження.

Щодо інституційної архітектури ЄС, то Курц не бажає нічого змінювати, а лише виступає за скорочення Єврокомісії, а також уникнення надмірного регулювання. 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-