Зняття санкцій з Дерипаски: британський лорд отримав понад $4 мільйони

Зняття санкцій з Дерипаски: британський лорд отримав понад $4 мільйони "винагороди" - ЗМІ

Укрінформ
Член британської Палати лордів Грегорі Баркер отримав за зняття санкцій з компаній російського олігарха Олега Дерипаски від 3 до 4 мільйонів фунтів ($3,9-5,2 мільйона).

Про це повідомляє Bloomberg з посиланням на власні джерела.

“Грегорі Баркеру, члену британської Палати лордів та голові компанії En + Group Plc, було виплачено винагороду у розмірі від 3 до 4 мільйонів фунтів ($ 3,9 млн до $ 5,2 млн) за проведення переговорів щодо усунення американських санкцій проти російської компанії”, - повідомили власні джерела Bloomberg.

Читайте також: Дерипаска має намір судитися зі Штатами через санкції

Баркер проводив місяці у мандрах між Вашингтоном, Лондоном та Москвою, щоб досягти угоди між Міністерством фінансів США та російським мільярдером Олегом Дерипаскою, який був внесений у санкційний список у квітні минулого року. Переговори завершилися угодою, за якою Дерипаска погодився скоротити свою участь в компанії En +, що володіє контрольним пакетом акцій алюмінієвого гіганта United Co. Rusal.

У грудні 2018 року Управління з контролю за іноземними активами Міністерства фінансів США поінформувало Конгрес про плани виключити російські компанії En +, Русал та Евросибэнерго, пов'язані з Дерипаскою зі списку санкцій.

Фото: Bloomberg

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-