Сполучені Штати мають захиститися від втручання Росії — сенатор

Сполучені Штати мають захиститися від втручання Росії — сенатор

Укрінформ
Росія втручалася в американські вибори 2016-го року та продовжує це робити донині, тому потрібно більше зусиль для захисту від всіх закордонних зловмисників.

Про це сенатор США Ліндсі Греем заявив, відкриваючи сесію свідчень генерального прокурора США Вільяма Барра перед комітетом Сенату з правосуддя, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Росіяни втручалися у наші вибори… Я хотів би, аби ми доклали більших зусиль задля посилення нашої інфраструктури через їхні дії", - заявив Греем.

Сенатор додав, що втручанням займалися не якісь невідомі приватні особи, а конкретно російський уряд.

"Вони і досі це роблять", - наголосив він, додавши, що потрібно більше зусиль для "захисту демократії" від Росії та інших "зловмисників".

"Що як наступними будуть китайці чи хтось інший? Мій висновок з прочитання доповіді (доповідь спецпрокурора Роберта Мюллера щодо втручання Росії у вибори у США 2016-го року - ред.) такий, що у нас ще багато роботи, аби захистити демократію від росіян та інших зловмисників", - підсумував він.

Ліндсі Греем, який головує у комітеті Сенату з правоохоронних справ, розповів, що повністю прочитав понад 400 сторінок доповіді та вважає, що "тема закрита". Він також наголосив, що доказів вчинення злочину президентом США Дональдом Трампом знайдено не було.

Читайте також: Мюллера обурило, як мін'юст перекрутив висновки в "російській" справі – ЗМІ

Водночас генеральний прокурор США Вільям Барр, відповідаючи на запитання сенаторів, зазначив, що президент "повністю співпрацював" з розслідуванням, хоча у тексті доповіді це твердження ставиться під сумнів. Він також розповів, що "був здивований" тим, що спецпрокурор Мюллер вирішив залишити на його розсуд рішення щодо можливого перешкоджання правосуддю з боку президента США під час розслідування.

Фото: Chip Somodevilla/Getty Images

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-