Мюллера обурило, як мін'юст перекрутив висновки в

Мюллера обурило, як мін'юст перекрутив висновки в "російській" справі – ЗМІ

Укрінформ
Спецпрокурор Роберт Мюллер був обурений тим, як генеральний прокурор Вільям Барр сформулював для Конгресу головні підсумки доповіді у справі про втручання РФ у президентські вибори в США.

Про це пише The Washington Post із посиланням на офіційний лист Мюллера, адресований Барру.

"Роберт Мюллер наприкінці березня написав лист Вільяму Барру про те, що доповідна записка (Барра – ред.), на чотирьох сторінках, адресована Конгресу, яка містить основні висновки розслідування щодо президента Трампа, не охопила повною мірою контексту, характеру і суті роботи Мюллера", - зазначає видання.

Мюллер і Барр, які не один десяток років працювали в юридичній системі США і колись були друзями, мали ще й напружену телефонну розмову після оприлюднення в березні короткого звіту для Конгресу.

Читайте також: Помпео прогнозує, що Росія ще десятиліттями втручатиметься у вибори в США

Мюллер, зокрема, висловив обурення "публічною плутаниною" щодо ключових аспектів його доповіді за підсумками майже дворічного розслідування. "Це зможе звести нанівець головну мету, з якою міністерство юстиції призначило спеціального прокурора – забезпечити повну громадську довіру до результатів розслідування", - підкреслив у листі Мюллер.

Він також висловив ключову вимогу: генпрокурор Барр має оприлюднити всі 448 сторінок доповіді.

Нагадаємо, 24 березня генпрокурор США Барр, який отримав від спецпрокурора Мюллера доповідь за результатами "російського" розслідування, прозвітував про неї перед Конгресом на чотирьох сторінках. У документі, зокрема, йшлося, що Мюллер не отримав достатньо доказів можливої змови кампанії Трампа з росіянами, а також перешкоджання правосуддю з його боку.

Натомість із тексту повного звіту Мюллера, оприлюдненого в середині квітня, стало відомо, що Трамп намагався вплинути на хід розслідування, у тому числі звільнити спецпрокурора. Однак президента врятувало те, що його помічники відмовилися виконувати його розпорядження, наголошувалося у звіті спецпрокурора.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-