Макрон вимагає від поліції рішучих дій на акціях 1 травня

Макрон вимагає від поліції рішучих дій на акціях 1 травня

Укрінформ
Президент Франції Еммануель Макрон зажадав від правоохоронців рішучих дій проти хуліганів з огляду на можливі заворушення під час масових акцій 1 травня.

Про це заявила речниця президента Франції Сібет Ндіайє, повідомляє DW.

За її словами, Макрон вважає, що потрібно жорстко протистояти тим, чиєю єдиною метою є провокування насильства та хаосу.

У попередні роки під час демонстрацій у Парижі у День праці, 1 травня, нерідко мали місце спалахи насильства. Цього року традиційно заплановані протести профспілок. Про участь в акціях оголосили і "жовті жилети".

Очільник поліції Парижа Дідьє Лальман заборонив демонстрації у деяких районах, зокрема на Єлисейських полях, де під час протестів "жовтих жилетів" часто спалахували сутички з правоохоронцями. Ресторани та крамниці за маршрутами проведення акцій 1 травня мають бути зачиненими.

Читайте також: Макрон відповів “жовтим жилетам” і анонсував зміни у політиці

Міністр внутрішніх справ Франції Крістоф Кастанер заявив, що в середу до заходів безпеки у столиці залучать понад 7400 правоохоронців.

Як повідомлялося, 27 квітня акції "жовтих жилетів" пройшли у Парижі, Страсбурзі, Монпельє, Марселі, Ліоні та Бордо. Минулі вихідні стали вже 24-ми поспіль, під час яких відбувалися протести. За даними французької поліції, в Парижі на антиурядову акцію прийшло близько 5,5 тисячі учасників. Загалом по країні минулої суботи МВС нарахувало 23,6 тисячі мітингувальників - тижнем раніше їх було близько 28 тисяч.

Фото: NOS/KARIN ALBERTS

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-