Чехи вийшли на вулиці, вимагаючи незалежного правосуддя

Чехи вийшли на вулиці, вимагаючи незалежного правосуддя

Укрінформ
Тисячі чехів у Празі та інших містах вийшли на вулиці з протестом проти дій прем'єр-міністра Андрея Бабіша та на підтримку незалежної системи правосуддя.

Про це повідомляє DW.

"Приводом для демонстрацій стала запланована на вівторок, 30 квітня, зміна міністра юстиції Чехії, яка проводиться на тлі розслідування прокуратури стосовно глави чеського уряду Бабіша", - зазначається в повідомленні.

Агентство нагадує, що політика звинувачують у шахрайстві при розподілі субсидій ЄС. Ідеться про суму в 1,6 млн євро, виділених Євросоюзом на будівництво рекреаційного комплексу "Гніздо лелеки" поблизу Праги та отриманих у результаті компаніями, які, за інформацією німецької газети Die Zeit, є частиною "імперії фірм" Бабіша.

Читайте також: Прокуратура відкрила справу через поїздку Бабіша-молодшого в Крим

Відзначається, що в Празі демонстранти пройшли маршем по центру, вигукуючи "Ми не сліпі!" і вимагаючи незалежного судового розгляду у цій справі.

Планується, що новим міністром юстиції буде призначена 71-річна Марі Бенешова з Чеської партії соціал-демократів. Вона вважається довіреною особою президента Мілоша Земана, зауважує DW.

Фото: ČTK

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-