Праві екстремісти сьогодні небезпечні як ніколи після 1945 року — контррозвідка ФРН

Праві екстремісти сьогодні небезпечні як ніколи після 1945 року — контррозвідка ФРН

Укрінформ
Правоекстремісти в Німеччині поводяться все більш відверто агресивно та становлять неабияку загрозу порядку та безпеці.

Про це з посиланням на конфіденційний аналіз Федерального офісу захисту Конституції (контррозвідки) пише газета Welt у недільному випуску.

«Праві екстремістські структури сьогодні небезпечні для нашої демократії так, як ніколи після 1945 року», - заявив Костянтин фон Нотц, член Парламентської контрольної групи у Бундестазі.

Готові до насильства правоекстремісти є все більшим ризиком для Німеччини. Вони розвиваються у різних течіях і спектрах правого екстремістського руху, але також маргіналізуються або повністю виходять за рамки організованої правого екстремістського оточення, йдеться у статті.

Зазначається, що правоекстремісти - переважно чоловіки у віці близько 30 років, які гуртуються в нові угруповання.

Читайте також: Новий шеф контррозвідки Німеччини назвав загрозу №1 для ФРН

З іншого боку, існує кілька «основних класичних правих екстремістських організацій», в яких збираються потенційні злочинці. Окрім екстремальних правих, які «готуються до розвалу цивілізації», праві з'являються у лавах поліцейських та військових. Обмін між групами і радикалізація відбуваються здебільшого через Інтернет, об'єднуються праві екстремісти через соціальні мережі або поштові служби. Інтернет представляє «високі ризики в умовах радикалізації, мобілізації та змови», йдеться а аналізі.

Основним «матеріалом» для правих терористичних ідей на даний момент є такі соціальні теми як «притулок», «міграція» і «іслам». Крім того, спецслужби знайшли докази того, що праві екстремісти готувалися до «сценарію громадянської війни» і краху громадського порядку, в тому числі з використанням вогнепальної зброї.

В абсолютних цифрах кількість таких відомих, готових до насильства правоекстремістів є досить низькою у порівнянні з приблизно 760 радикальними ісламськими злочинцями, але вона зростає: за даними Федерального відомства кримінальної поліції, станом на січень їх було 33, тоді як 2 роки тому - 22.

Спецслужби визнають, що відповідь на таку діяльність є недостатньо організованою, що є «розриви між плануванням і реальністю».

Фото: navva.org

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-