Кожен п'ятий мешканець хоче емігрувати з Росії

Кожен п'ятий мешканець хоче емігрувати з Росії

Дослідження
Укрінформ
За даними дослідження соціологічної служби Gallup, 20% росіян хочуть емігрувати з країни.

Про це повідомляє "Радіо Свобода" з посиланням на соціологічну службу Gallup.

Росія перебуває на межі масштабної демографічної кризи, повідомляють американські соціологи. У 2018 році кількість населення Росії скоротилась вперше з 2013 року, а кожний п’ятий росіянин каже, що за можливості хотів би емігрувати.

Читайте також: Зеленський — Путіну про "паспортизацію": Не слід говорити з Україною мовою загроз

За прогнозами ООН, населення Росії скоротиться на 8% до 2050 року, але цей процес може прискоритись, свідчить опитування.

З 2014 року відсоток працездатних росіян, які хотіли б емігрувати, зріс втричі – з 14% до 44% – для населення віком від 15 до 29 років і з 7% до 22% для росіян віком від 30 до 45 років, повідомляє Gallup.

Політика президента Росії Володимира Путіна є одним із факторів, які посилюють бажання росіян емігрувати, кажуть аналітики. У 2018 році 12% дорослих, які схвалюють політику Путіна, хотіли емігрувати, як і 40% тих, хто не схвалює політку Путіна.

Економічні умови відіграють меншу роль у бажанні емігрувати, мовиться в дослідженні.

Хоча відносини Росії з Заходом погіршились після агресії в Україні, а також через позицію Росії стосовно НАТО, росіяни, які хотіли б емігрувати, найчастіше прагнуть переселитись до ЄС (40%), або США (16%).

Читайте також: У ФБР нагадали, що Росія знову може втрутитись у вибори

Навіть збільшення народжуваності не змінить демографічну ситуацію, мовиться в дослідженні. Тепер Путін, імовірно, буде надавати громадянство російськомовним мешканцям України, Казахстану, Узбекистану і Молдови, розмірковують дослідники.

Аналітиків у США вразили дані опитування.

"Це величезне число: 44% росіян віком від 15 до 29 років хочуть покинути країну. І надають перевагу переїздові до Німеччини та США", – зазначив директор Центру Байдена Майкл Карпентер.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-