Президент Національної стрілецької асоціації США відмовився від повноважень

Президент Національної стрілецької асоціації США відмовився від повноважень

Укрінформ
Одна з найбільш впливових організацій у США, Національна стрілецька асоціація, яка тісно пов'язана з Республіканською партією, опинилася в центрі уваги через відмову діючого президента організації продовжувати свої повноваження.
Про це повідомив у суботу американський центральний телеканал CNN.

"Президент Національної стрілецької асоціації (NRA) Олівер Норт повідомив членам організації в суботу, що він не буде повторно подавати свою кандидатуру на посаду президента після суперечки з генеральним директором NRA Вейном Лап'єром", - зазначається в повідомленні.

Заява була зроблена в письмовому вигляді й зачитана в суботу під час з'їзду асоціації в Індіанаполісі. Голосування за кандидата в президенти NRA заплановане на неділю.

Такий розвиток подій в одній із найвпливовіших організацій США, відбувається на тлі недавніх звинувачень президента Норта на адресу гендиректора Лап'єра в розтраті фінансів NRA. У відповідь Лап'єр заявив, що таким чином президент Норт хоче посунути його з посади генерального директора.

Читайте також: Російську шпигунку Бутіну засудили до 18 місяців за гратами

Національна стрілецька асоціація є некомерційною організацією, яка об'єднує прихильників прав на зберігання й носіння вогнепальної зброї. Вона вважається однією із найбільш впливових лобістських груп у Вашингтоні. Й хоча NRA позиціонує себе як позапартійна структура, вона відкрито підтримує політику Республіканської партії та республіканських кандидатів у президенти.

Національна стрілецька асоціація США донедавна була також об'єктом інтересів Росії. Лише напередодні суд США виніс вирок російській шпигунці Марії Бутіній, яка намагалася проникнути в керівні кола республіканців через NRA.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-