“Сирійські” перемовини країн-гарантів у Казахстані не дали результату

“Сирійські” перемовини країн-гарантів у Казахстані не дали результату

Укрінформ
Два дні переговорів щодо мирного врегулювання у Сирії, які відбувалися у столиці Казахстану Нур-Султані за участю Ірану, Росії та Туреччини, не принесли конкретних результатів. Наступна зустріч відбудеться у липні.

Про це повідомляє DW.

"Країни-гаранти вирішили провести наступну зустріч в Нур-Султані у липні 2019 року", - йдеться у спільній заяві так званих країн-гарантів перемир'я у Сирії, який зачитав на брифінгу заступник міністра закордонних справ Казахстану Мухтар Тлеуберди.

Згідно із заявою до переговорів цього разу будуть залучені Ірак та Ліван.

Водночас, у документі зазначається, що вирішено продовжити узгодження деталей створення конституційного комітету за участю спеціального посланника Генерального секретаря ООН щодо Сирії Гейра Педерсена.

Читайте також: Росія переправляла “вагнерівців” до Сирії військовими кораблями — СБУ

Сторони також заявили про свою відданість ідеям "якомога швидшого створення та скликання у Женеві конституційного комітету", проведення наступного раунду консультацій у Женеві та підтримки зусиль спецпосланника ООН.

При цьому спеціальний представник президента РФ щодо Сирії Олександр Лаврентьєв на брифінгу висловив думку, що, найвірогідніше, переговори у Женеві відбудуться вже після свята Рамадану, який у 2019 році завершується 3 червня.

Коментуючи перебіг переговорів, Лаврентьєв сказав, що невирішеними залишаються "буквально два-три питання".

"Узгодження конституційного комітету - на фінішній прямій", - зазначив він, висловивши сподівання, що вирішити питання із Педерсеном вдасться вже "найближчим часом".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-