Вибухи на Шрі-Ланці: напруга зростає, мусульмани  ховаються від переслідувань

Вибухи на Шрі-Ланці: напруга зростає, мусульмани ховаються від переслідувань

Укрінформ
На тлі збурення антиісламських настроїв на Шрі-Ланці після низки вибухів у неділю деякі місцеві мусульманські спільноти змушені переховуватися від громади в цілях власної безпеки.
Про це повідомляє The Guardian.

“Сотні мусульман переховуються на Шрі-Ланці, зокрема у місті Негомбо, на тлі зростання напруги після низки вибухів у неділю”, - йдеться у повідомленні.

Вибухи, внаслідок яких загинули 359 осіб та потерпіли 500, похитнули відносний спокій, що існував у населеній переважно буддистами Шрі-Ланці після завершення громадянської війни проти тамільських сепаратистів, що закінчилися 10 років тому, ці теракти викликали побоювання щодо повернення до секторального насильства.

Як зазначається, група з близько 800 мусульман переховується в одному з міст країни, яке не називає The Guardian. У цьому місті посилена поліцейська присутність, десятки місцевих жителів напередодні протестували, закликаючи вигнати з району їх проживання цю групу.

У місцевій поліції сказали, що біженці повинні будуть залишатися ще декілька днів подалі від громади, перш ніж почуватимуться у безпеці. Ця група належить до спільноти ахмадів, - ісламської течії, яка переслідується у Пакистані, представникам якої заборонений в'їзд до святих релігійних міст Ісламу - Мекки та Медіни.

Читайте також: На Шрі-Ланці закрили всі католицькі церкви - ЗМІ

Як відомо, 21 квітня у столиці Шрі-Ланки місті Коломбо та інших містах сталося щонайменше вісім вибухів. Зокрема, вибухи пролунали у трьох центральних готелях Коломбо, а також у трьох католицьких церквах. Уряд Шрі-Ланки оголосив комендантську годину. Також запроваджено обмеження на користування соціальними мережами.

Кількість загиблих в результаті низки вибухів на Шрі-Ланці збільшилася до 359, зокрема, загинули 39 іноземних громадян.

Фото: www.theguardian.com

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-