США розгорнули дві авіаносні групи в Середземному морі

США розгорнули дві авіаносні групи в Середземному морі

Укрінформ
Військово-морський флот США вперше з 2016 року розгорнув у Середземному морі дві ударні авіаносні групи в рамках навчань.

Про це повідомляє CNN.

"Вперше з 2016 року Сполучені Штати розгортають два авіаносці класу "Німіц" - "Джон К. Стенніс" і "Авраам Лінкольн", демонструючи Москві, що США жодним чином не відступлять у цьому важливому геополітичному районі", - йдеться у повідомленні.

Навчання передбачають кілька сценаріїв інтеграції двох повітряних крил і надводних кораблів з ключовими союзниками і партнерами на європейському театрі бойових дій.

Як зазначає 6-й флот США, загалом у навчаннях беруть участь понад 130 літаків, 10 кораблів та 9000 матросів і морських піхотинців.

Читайте також: Військові човни РФ демонстративно підходять близько до українських берегів

"Кожен з авіаносців, які перебувають у Середземномор'ї в даний час, представляє 100 тисяч тонн міжнародної дипломатії. Дипломатичне спілкування і діалог у поєднанні з потужною обороною, яку ці кораблі забезпечують, демонструють Росії, що, якщо вона дійсно прагне до поліпшення відносин з США, вона повинна припинити свою дестабілізуючу діяльність по всьому світу", - сказав посол США в Росії Джон Хантсман, який спостерігав за навчаннями.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-