"Роснефть" погрожує заборонити Reuters на території РФ

Укрінформ
Компанія «Роснефть» назвала «відвертою брехнею» інформацію агентства Reuters про те, що компанія допомагає Венесуелі продавати нафту в обхід санкцій, і заявила, що звернеться до правоохоронних органів РФ з метою припинення діяльності агентства.

Заяву розміщено на сайті «Роснефти».

«Публікація Рейтер «Ексклюзив: Венесуела обійшла санкції США, направивши продаж нафти через Росію» є відвертою брехнею, мета якої провокація проти «Роснефти» ...Вважаємо за необхідне звернутися до правоохоронних органів з метою припинення протиправної діяльності псевдоагентства на території Російської Федерації», - йдеться в заяві компанії.

У ній також сказано, що Рейтер «припинив діяльність як інформаційне агентство та засіб масової інформації», воно нібито «поширює дезінформацію», «легалізує чутки» і «вигадує інформаційні приводи», щоб завдати шкоди Росії.

Як повідомлялося, США та низка інших країн ввели санкції відносно Венесуели після того, як в січні лідер опозиційного парламенту Венесуели Хуан Гуайдо оголосив себе виконуючим обов'язки президента країни. США підтримали Гуайдо, Росія, у свою чергу, виступила на підтримку президента Ніколаса Мадуро.

Читайте також: Дружина Медведчука освоює нафтове родовище у Росії – розслідування

Раніше влада США звинуватила «Роснефть» у тому, що компанія продовжує купувати нафту у Венесуели та порушує запроваджені санкції. Міністр закордонних справ РФ Сергій Лавров говорив, що заборона на купівлю нафти у Венесуели «суперечить міжнародному праву».

«Роснефть» - один з найбільших інвесторів у нафтогазовий сектор Венесуели. За даними Reuters, компанія вклала в економіку країни близько дев'яти мільярдів доларів. У «Роснефти» таку оцінку обсягу інвестицій заперечують.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-