У Британії продовжуються

У Британії продовжуються "екологічні протести" - щонайменше 428 затриманих

Укрінформ
У Великій Британії тривають активні протести захисників клімату, які планують заблокувати роботу лондонського аеропорту Хітроу, і серед яких британські правоохоронці затримали вже щонайменше 428 осіб.

Про це повідомляє The Guardian.

«Екологічні активісти в Лондоні уже четвертий день продовжують свої акції на захист клімату. Вони заявили в четвер, що напередодні Великодня збираються заблокувати роботу аеропорту Хітроу. А британські правоохоронці заявили про затримання вже щонайменше 428 учасників цих протестних акцій», - йдеться в повідомленні.

У адміністрації цього головного лондонського аеропорту заявили, в свою чергу, що наразі ведуть перемовини з представниками влади про недопущення загрози для розкладу польотів з боку протестувальників.

За останні кілька днів екологічні активісти з руху Extinction Rebellion змогли заблокувати 4 важливі транспортні вузли у центрі столиці Великої Британії, чим ледь не спричинили повномаштабний транспортний колапс у Лондоні.

Читайте також: Британія після “жорсткого” Brexit продовжить санкції проти Росії

Зі свого боку, Скотленд-Ярд повідомляє, що більше 1 тисячі поліцейських розгортаються щодня для захисту правопорядку в Лондоні від учасників демонстрацій.

Як повідомлялося, активісти Extinction Rebellion нещодавно влаштували "голий протест" прямо в залі засідання Палати громад – коли британські парламентарії якраз обговорювали 4 альтернативні сценарії Brexit.

Фото: Getty Images

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-