Німеччина спрощує процедуру депортації мігрантів

Німеччина спрощує процедуру депортації мігрантів

Укрінформ
Федеральний уряд Німеччини на засіданні в середу підтримав запропоновані Міністерством внутрішніх справ поправки до закону про впорядковану депортацію.

Про суть поправок журналістам після засідання розповів глава відомства Хорст Зеєхофер, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Ті, хто, не отримав дозволу залишитися, кому відмовлено в наданні притулку, мають виїхати з нашої країни», - заявив міністр.

За його словами, зміни в законі дають змогу зробити висилання з ФРН більш упорядкованим і простим.

Поміж іншого передбачається поліпшення роботи щодо встановлення особистості біженців і мігрантів, у тому числі за допомогою посольств відповідних країн. Наразі, посилаючись на відсутність документів, деякі прохачі притулку реєструються в ФРН під кількома іменами відразу. Відсутність же підтвердження про громадянство не дозволяє відправити їх на батьківщину.

Також Зєєхофер повідомив, що в майбутньому буде спрощено процедуру взяття під варту строком на 10 днів іноземців, які підлягають депортації з тим, щоб гарантувати їх видворення. Минулого року невдалих випадків депортації було, за його даними, 31 тисяча. При цьому успішно були відправлені до своїх країн усього 25 тисяч осіб. «Ми не можемо миритися з такою ситуацією», - підкреслив очільник МВС.

Особливу увагу буде приділено висиланню правопорушників і злочинців. Планується введення довічної повторної заборони на в'їзд у ФРН для тих, хто скоїв тяжкі злочини.

Планується також подвоїти, до 1 тисячі, число чиновників, які займаються питаннями депортації. Нині таких 480 тис службовців на понад 240 тис тих, кого вони мають відправити до їхніх країн.

Читайте також: Голову МВС Італії знову звинувачують у викраденні мігрантів

Відомствам, які займаються питаннями надання притулку, дадуть більше часу для повторної перевірки заявок.

Крім того, в законі буде закріплено скорочення соціальних виплат для деяких груп біженців, зокрема, тих, хто приховує дані про себе, або вже отримав раніше статус біженця в іншій країні ЄС, що покликане мінімізувати «вторинну міграцію».

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-