Супутники побачили, що на головному ядерному об'єкті КНДР

Супутники побачили, що на головному ядерному об'єкті КНДР "кипить робота"

Укрінформ
На головному ядерному об'єкті Північної Кореї зафіксували активність, що свідчить про те, що Пхеньян може переробляти радіоактивні матеріали в ядерне паливо після провалу саміту з Вашингтоном.
Про це свідчать нові супутникові знімки за минулий тиждень, повідомляє AFP.

"У Центрі стратегічних і міжнародних досліджень заявляють, що супутникові знімки ядерної станції в Йонбен 12 квітня показали п'ять вагонів поряд з лабораторією по збагаченню урану і радіохімічної лабораторії", - йдеться у повідомленні.

Як зазначається, активність, яка спостерігається на об'єкті, може бути пов'язана з переробкою радіоактивного матеріалу в ядерне паливо.

"У минулому ці спецвагони, мабуть, були пов'язані з переміщенням радіоактивних матеріалів або роботами з їх переробки", - йдеться у повідомленні.

Читайте також: КНДР може витрачати криптовалюту на розробку ядерної зброї - ЗМІ

Інформація про можливі роботи на території ядерного комплексу надходять на тлі домовленостей США і КНДР провести третій саміт між лідерами країн.

Як повідомляв Укрінформ, 27-28 лютого в Ханої відбувся другий саміт за участю президента США Дональда Трампа і лідера Північної Кореї Кім Чен Ина. Під час переговорів сторони обговорили трансформацію двосторонніх відносин, підтримання миру й безпеки в регіоні, а також денуклеаризацію Північної Кореї.

Перший саміт між Трампом і Кім Чен Ином мав місце 12 червня 2018 року на сінгапурському острові Сентоса.

Нещодавно президент США Дональд Трамп заявив, що допускає проведення третього саміту з лідером Північної Кореї Кім Чен Ином.

У відповідь лідер Північної Кореї Кім Чен Ин заявив, що Сполучені Штати мають покласти край реалізації нинішніх підходів до Північної Кореї, якщо вони хочуть провести третій саміт лідерів США і КНДР.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-